11 Mart 2012 Pazar

Santiago'ya Dönüş








Haftalardır doğa ile içiçe geçen günlerden sonra  büyük şehri özlediğimizi otele yerleşip kendimizi sokağa atınca anladık. Şehrin merkezindeki sevimli Hotel Orly’de kaldık, Santiago’ya yolu düşenlere memnuniyetle tavsiye ederiz.


Şehri keşfetmek, insanlarını izlemek, sokaklarında aylak aylak yürümek, vitrinlere bakmak, yorulunca bir yerlerde kahve içmek ve akşama yemek planları yapmak şehiriçi seyahatlerimizin keyifli anlarından. Santiago’da da bu kuralımızı bozmadık. Burası küçük bir şehir, bu nedenle görmek istediğimiz her yere yürüyerek gittik. Hemen hemen her akşam deniz ürünleri yedik ve güzel Şili şaraplarından tattık, Santiago’nun meşhur balık pazarını (Mercado Central) gezdik, buradaki deniz ürünleri lokantalarından Donde Augusto’da yemek yedik.

Biftek ve erimiş peynirle yapılan Şili’nin meşhur sandviçi Barros Luco'yu beğendik, (Parlamento binasındaki lokantadan sürekli bu sandviçi sipariş eden devlet başkanı Ramón Barros Luco‘dan sonra bu isimle anılır olmuş) ama, hem Peru’da hem de Şili’de ulusal içki olarak kabul edilen Pisco Sour için aynı şeyi ne yazık ki söyleyemeyeceğiz.

Zaman hızla akıyor, seyahatimizin bir ayağı daha tamamlanıyor. Bundan sonraki durağımızı heyecanla bekliyoruz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder