10 Mart 2012 Cumartesi

Pasifik Usulü Karşılanma








Uçağımız adaya iner inmez özlediğimiz Pasifik havasını şöyle derin derin içimize çekiyoruz. Büyük suyun ortasında küçük bir adadayız. Kalacağımız yerin sahibi Maria bizi karşılıyor, âdet olduğu üzere boynumuza çiçekten kolyeler takılıyor. Pek hoş. Yolcu geliş salonu kalabalık, zaten küçük bir yer, bir de karşılamaya gelenlerle birlikte etraf ana baba günü…

Maria’nın cipine binip yola koyuluyoruz. Maria adalı, yani gerçek bir Polinezyalı. Havaalanı adanın tek yerleşim yeri olan Hanga Roa’ya çok yakın. Yolda bizi ilk etkileyen renkli görüntüleriyle ada mezarlığı oldu. Küçük bir şehir turu yaptıktan sonra kalacağımız yerin nefis bahçesinde bulduk kendimizi.

Paskalya adası üçgen biçiminde bir volkanik ada. Üçgenin köşelerinden volkanik patlamalar sonucu okyanus üzerinde beliren kara parçalarının zamanla birleşmesiyle oluşmuş. Adanın her üç köşesinde de birer volkanik krater bulunuyor. Adanın büyük bölümünde araba ile dolaşmak mümkün ancak bazı yerlerine sadece yürüyerek, bisikletle ya da atla ulaşılıyor. Ancak görülmesi gereken moai’lerin büyük çoğunluğu araba ile ulaşacağımız bölgelerde olduğundan işimiz çok zor olmadı….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder