17 Ocak 2012 Salı

Porteño'ların Şehrine Doğru










Yağmurları ve Iguazú'yu geride bırakıp bu seyahatteki son durağımız Buenos Aires'e doğru yola çıkıyoruz. Lezzetli etleri, şarapları, tangosu ve futboluyla bu tutkulu şehri çok merak ediyoruz. Arjantin'de Buenos Aires'lilere Porteño diyorlar. Bir dönem Buenos Aires elitinin yaşadığı, sonraları ihmal edilen, ama son yıllarda yeniden yıldızı parlayan parke taş döşeli yolları, antikacı dükkânları ve barlarıyla ünlü, kentin en eski semtlerinden, bohem San Telmo'da bir butik otelde kalacağız.

Otelimizin adı "The Cocker". Sahibi Ian ve Aidan adında iki İngiliz. Tipik bir eski San Telmo binasını çok hoş bir şekilde restore etmiş ve beş odalı küçük bir otele dönüştürmüşler. Bu eski binaların (iyi yapılması kaydıyla) modern restorasyonları herzaman iyi sonuçlar ortaya çıkartıyor. Yüksek tavanlı asimetrik odalar, iç avlular, balkonlar, mini teraslar çok hoşumuza gitti.

Geliş ve dönüş günlerimiz hariç, altı tam günümüz var Buenos Aires'de. Yapmak istediklerimizi acele etmeden sırayla, tadını çıkartarak yapacağız. Iguazú'da yaşadığımız hayal kırıklığını, burada telafi etmeyi umuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder